• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення 205 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Відзначення 205 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

2019-03-12

/Files/photogallery/P3113166.JPG

Цього року відбувається святкування 205 річниці з дня народження українського поета Тараса Шевченка. Щороку в Україні відзначають "Шевченківські дні" 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті поета.

Святкування цих дат надзвичайно важливе, адже Кобзар – справжній співець українського народу. Його творчість мотивувала не одне покоління борців за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

В Колодіївській ЗОШ було проведено тематичний захід, який ознайомив учнів із життям, творчим доробком та ідеями видатного Кобзаря.Мета заходу: продовжувати знайомити дітей з життям та творчістю видатного українського поета і художника Т.Г.Шевченка. Викликати інтерес до поезії, бажання слухати і вчити напам’ять вірші поета та пісні на його слова. Розвивати пізнавальний інтерес. Формувати почуття гордості за славетних людей нашої Батьківщини. Виховувати патріотичні почуття, любов до рідного слова. В заході брали участь учні 6-10 класів.

Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко! Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова.

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi